Повдигнаха обвинение на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив

11:56, 25 фев 20 25 2466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повдигнато е обвинение за безстопанственост на директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район”, която беше отведена с белезници от работното й място в понеделника. Цветелина Кънева е задържана за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Ще се преценява дали да бъде внесено искане в Окръжния съд в Пловдив за постоянно задържане под стража.

Емил Димитров с остра критика на арестите в Басейнова дирекция-Пловдив

„През декември 2018 г., Басейнова дирекция-Пловдив установява, че има незаконен сондаж и водочерпане на територията на „Захарен завод”-Пловдив. Издават се две наказателни постановления от по 2 000 лева, които веднага се заплащат. Оттам насетне не се предприемат каквито и да е мерки, за да се преустанови това водочерпане”, обясни Румен Попов.

Задържаха директора на Басейнова дирекция в Пловдив

„Захарен завод-Пловдив черпи вода само от този източник, който е незаконен. Иначе казано цялото производство е от незаконен сондаж и това е било дълги години. През 2018 г. обаче директорът на Басейнова дирекция е узнала и е издала наказателните постановления”, поясни още Попов. По думите му оттам нататък е трябвало да бъде ликвидиран този сондаж, което не е направено. „Захарен завод” е продължил да ползва вода от сондажа и така щетите за държавата, според обвинението, са за 60 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама