Борисов се отказа от самолета, дава парите за спорт

10:47, 27 фев 20 / Политика 25 2171 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Правителството се отказа от идеята да купува нов правителствен самолет. Парите бяха разпределени за изграждане на спортни съоръжения и физкултурни салони в училищата. Това стана ясно в началото на днешното правителствено заседание.

Има ли нужда от нов правителствен самолет?

Завчера пак отказа автопилота на самолета. Късмет, светло време. Ако имаше мъгла... Сега ще платим пак маса пари, защото отива в Женева за ремонт“, обясни Борисов и уточни, че причината все още не е ясна. „Чух всякакви хора да се оплакват, че бил много хубав, а ние сме щели да купуваме нов. Не, няма да купуваме“, каза премиерът.

В края на миналата година правителствено добри 55 млн. лв. за купуването на нов правителствен самолет. В момента полетите със специално значение се извършват от две летателни машини - „Фалкон” и „Еърбъс”. През ноември обаче заради технически проблем правителственият „Фалкон”, с премиера Бойко Борисов на борда, кацна аварийно в София. През април, при кацане в Брюксел, самолетът спука гума. През февруари 2015 г. се наложи машината да кръжи над София и да кацне обратно, защото колесникът й не се прибра при излитането за Брюксел.

Парите, спестени от самолета, ще отидат за българския спорт.

37 млн. лв. ще отидат в Община Пловдив за подобряване на спортната инфраструктура в града. С тях ще се изградят две спортни съоръжения, които ще се ползват от футболните клубове „Ботев“ и „Локомотив“. Още 3 млн. лв. са за стадиона в Шумен.

25 млн. лв. ще бъдат отпуснати за изграждане и оборудване на физкултурни салони в над 50 български училища. „Много училища нямат физкултурни салони. Като е хубаво времето, играят навън. А като не е , не играят. Ние сме длъжни да ги подсигурим. Това неравенство между учениците да го прекратим“, обясни Борисов. Той поръча салоните да бъдат изградени бързо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама