Заразени с коронавирус в още нови държави

17:42, 28 фев 20 25 4464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Европа коронавирусът се разпространява с бързи темпове. Нидерландия, Северна Ирландия и Литва потвърдиха за първи болни, съобщи bTV. И в трите случая става въпрос за пациенти, пътували до Италия.

Първи случаи на коронавируса са регистрирани и в Беларус и Нова Зеландия, съобщи БГНЕС. Заразеният в Беларус е поставен под карантина и е пристигнал в страната от Баку, съобщи РИА Новости. Той е ирански гражданин. Заразеният в Нова Зеландия е пристигнал на 26 февруари в Оукланд.

Мексиканските власти регистрираха първите два случая на заразени с новия коронавирус в страната, съобщи днес заместник-министърът на здравеопазването Уго Лопес-Гател, цитиран от Асошиейтед прес. По думите на министъра един от пациентите е в столицата Мексико, а другият в северния щат Синалоа, но нито един от двамата не е в тежко състояние.

По-късно беше уточнено, че в единия случай още не е потвърдено категорично, че става дума за коронавируса, но властите вече го третират като такъв. Петима членове на семейството на първия заразен са поставени под карантина.

Министърът съобщи, че един от мъжете е имал контакт с някого, който е пътувал до Северна Италия, където има епидемия на коронавируса. Първият случай на новия коронавирус в Латинска Америка беше регистриран в сряда в Бразилия. Заразеният е мъж, който е пътувал до Италия този месец, отбелязва АП.

Блокираните в хотел в Тенерифе българи вече могат да си тръгнат

Румънските власти съобщиха днес, че са потвърдени още два случая на заразяване с коронавирус, с което броят на заразените в страната достигна трима души. Става въпрос за мъж на 45 години от северния окръг Марамуреш и жена на 38 години от западния град Тимишоара. И двамата са се върнали наскоро от Италия. В сряда вечерта Румъния потвърди първия случай на заразяване с коронавирус на 25-годишен мъж от южния окръг Горж.

Четвърти случай на новия коронавирус е регистриран в Гърция, съобщи говорителят на гръцкото министерство на здравеопазването проф. Сотирис Циодрас, предаде телевизия Скай, цитирана от БТА. Новорегистрираният случай е 36-годишна гъркиня, която е пътувала в Италия. Тя има леки симптоми и е изолирана в болница в Атина. Първият случай в Гърция беше установен в сряда у завърнала се от Италия 38-годишна жена от Солун. В четвъртък с вируса бяха диагностицирани детето на солунчанката и млада жена от Атина, която също е пътувала в Италия.

При необходимост от съдействие и повече информация българските граждани могат да се свържат и с дипломатическите ни представителства на следните телефони: Посолство Атина: Дежурен директен телефон: +30 210 67 48 107, Мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220, Телефонен секретар и оператор: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106. Генерално консулство Солун: Телефони: +30 2310 829 210, +30 2310 869 510, Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520. За допълнителна информация: Стефан Дончев Дирекция „Пресцентър“ на МВнР +359 89 645 1532

Още по 20 нови заразени има за последните 24 часа и в Германия и Франция.

В Италия болните са над 650, а 17 души вече починаха. Страната остава най-голямото огнище в Европа.

Извън Стария континент 33 случая на новия коронавирус са били регистрирани и в Калифорния. В Китай обявиха пореден спад - за последното денонощие 327 нови случая на заболели и 44 души починали.

Коронавирусът се появи в още европейски държави

На този фон фондовите борси продължават да се сриват – „Уолстрийт“ приключва седмица, близка до най-тежките дни от финансовата кризата през 2008 г. А компанията „Амазон“ обяви, че е извадила от продажба през последните седмици над 1 млн. продукти, за които невярно се е твърдяло, че лекуват или предпазват от коронавирус.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама