Дъщерята на цар Киро остава в ареста

14:20, 28 фев 20 25 2615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжен съд-Пловдив взе днес най- тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Събка Кирилова Рашкова, дъщеря на известния с престъпната си дейност Кирил Рашков - цар Киро, съобщи БГНЕС.

На 24 февруари тази година тя бе арестувана, след като при полицейска проверка на личния и автомобил на пловдивски булевард в нея са открити малко над 2 кг хероин. Пакетите - общо пет на брой, са били равномерно разположени в два колана, които Събка Рашкова е носила. На делото за мярка днес не стана ясно откъде тя се е снабдила с това количество, но обемът му сочи, че хероинът е бил за разпространение. В първоначалната информация прокуратурата съобщи, че тя е била задържана след връщане от Турция, където е заминала на 22 февруари. Днес в съда стана ясно, че тя е била в Свиленград, играла е в казино няколко часа и се е обадила на племенника си да дойде да я прибере в Пловдив, защото е употребила антидепресанти и не може да си дойде сама.

Събка Рашкова представи в съда медицински документи от 2015 година, а защитата подчерта факта, че тя е съдействала. Признала си е, че наркотикът е неин. Събка Рашкова е осъждана и преди, макар и в момента да е реабилитирана, това изигра роля при оставянето и в ареста. Задържаното количество хероин е с доста добра чистота на веществото според лабораторните проби, цената му според постановлението за цени на психоактивни вещества за съдебни цели е около 185 000 лв. Събка Рашкова е обвинена по чл. 354а, ал.2 от Наказателния кодекс. За това престъпление законодателят предвижда затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама