Фандъкова: Инвестирахме 10 млн. лв. за реновиране на първата линия на метрото

14:20, 28 фев 20 / Политика 25 2271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичната община е инвестирала 10 млн.лв. за реновиране на първата линия на метрото, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение на метродепото в кв."Обеля", където видя първите два модернизирани влака.

Със средства на Столичната община в срок от две години се модернизират и 12 от общо 52 влака, които се движат в столичното метро. По думите на кмета метрото е най-стратегическият и ключов транспортен проект на общината. "Правим огромни инвестиции в строителството на нови линии", посочи кметът. "Налага се старите влакове да бъдат обновени. Първите 12 влака са вече на 20 години и имаха нужда от обновяване", посочи Фандъкова.

"Два от тях са вече изцяло обновени като стойността на обновяването на единия е 5,5 млн.лв. Всичко по влаковете е подновено в това число и двигателите. Влаковете реално са като чисто нови и по-комфортни за пътниците", каза кметът. До края на март тези два влака ще бъдат пуснати в движение, предава Dariknews.bg.

"Заедно с влаковете полагаме грижи и за достъпността по старите линии", подчерта Фандъкова. "Построихме нови асансьори, поръчали сме първите прегради за старите станции - това са перонни врати за станциите "Опълченска" и "Васил Левски". От май ще започне техният монтаж. Поетапно ще бъдат монтирани перонни врати на още десет станции", заяви Фандъкова.

По темата за коронавируса кметът каза, че в Столичната община е създаден щаб в пряка връзка с националния щаб за коронавируса. "Имаме създадена организация с екипи, подготвени да взаимодействат със съответните служби и органи, каза кметът. Дадени са указания на директорите на градския транспорт, засилени са мерките за дезинфекция на автобуси, тролейбуси и трамваи, училища, детски градини", подчерта кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама