Обявиха грипна ваканция в Балчик, Каварна и Генерал Тошево

17:19, 28 фев 20 / Общество 25 1401 Topnovini
Pixabay

Учениците в общините Балчик и Каварна и в град Генерал Тошево отново излизат в грипна ваканция, съобщава Нова телевизия. 

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова съобщи, че поради високата заболеваемост от остри респираторни инфекции и грип е препоръчано на Регионалното управление на образованието да обяви 2 и 4 март за неучебни дни в училищата в тези селища.

Обявиха частична грипна ваканция в Пловдив и Раковски

В Добричка област под наблюдение на личните лекари са 49 граждани, завърнали се от Китай и Италия, където има огнища на новия коронавирус, съобщиха още от РЗИ.

Сред приелите да бъдат под домашна карантина са двете групи от ученици и преподаватели от СУ "Любен Каравелов" в Добрич и професионалната земеделска гимназия "Климент Тимирязев" в Каварна, които бяха на посещение в Италия. Всички към момента са в добро здраве, казаха от РЗИ.

На трите гранични контролно-пропускателни пункта в Добричка област засега няма организиран здравен контрол, тъй като през тях не преминават пътуващи от рискови дестинации, информираха от областния координационен щаб за превенция на новата зараза.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще сте дисциплинирани ли ако облекчат мерките срещу COVID-19?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 158 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.