Възстановено е движението край Бургас след тежък инцидент

13:14, 29 фев 20 25 2761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази сутрин бе извършен втори оглед на тежка катастрофа, при която пътнически автобус уби двама души. Инцидентът е станал на 200 метра след изхода на Бургас в посока Созопол, отне живота на 46-годишна бургазлийка и 22-годишен мъж от село Росен.

Първоначално катастрофират два леки автомобила, а малко след това върху тях връхлита пътнически автобус.

Инцидентът се случва около 22 часа в петък вечер. Два леки автомобила - „Ситроен Пикасо“, управляван от жената и „Фолксваген Голф 3“, управляван от младия мъж, се удрят и двамата водачи слизат, за да изяснят нанесените щети, предава БГНЕС. Тогава мъжът и жената са връхлетени от пътнически автобус с турска регистрация, пътуващ по линията Бургас – Къркларели. Автобусът премазва едната лека кола и под гумите му попадат и двамата водачи. Те загиват на място.

Автобусът „Мерцедес Травега“ е собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“ и е управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново. От Областната дирекция на полицията съобщиха, че автобусът се е движил с несъобразена с пътните условия скорост - мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от 72 часа. Обвинен е, че по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице - мъж и женаПредстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама