Москва и Анкара ще работят за снижаване на напрежението в Идлиб

15:06, 29 фев 20 / Свят 25 2263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия и Турция потвърждават стремежа си към снижаване на напрежението в сирийската провинция Идлиб. Това се посочва в официално изявление на руското министерство на външните работи, съобщи БНР.

Изявлението беше публикувано днес на сайта на ведомството, след като вчера в Анкара приключиха тридневните руско-турски консултации за Идлиб.

От руска страна в преговорите участваха специалният представител на президента за Сирия Александър Лаврентиев, заместник-министърът на външните работи Сергей Вершинин и представители на Министерството на отбраната.

Турски войник е убит в Идлиб

Начело на турската делегация беше заместник-министърът на външните работи Седат Йонал.

В изявлението пише, че са били разгледани конкретни стъпки за стабилизирането на обстановката в зоната на Идлиб за деескалация чрез изпълнението на руско-турските меморандуми от май 2017 и септември 2018 г.

Премиерът: Нямаме никакъв миграционен натиск

И двете страни са потвърдили стремежа си към намаляването на напрежението „на терен“ при продължаване на борбата с признатите за терористични от Съвета за сигурност на ООН групировки, защитата на гражданското население в зоната за деескалация и извън нея и оказването на неотложна хуманитарна помощ на всички нуждаещи се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама