Боил Банов: Познавам Васил Божков, не ми се стори опасен

20:03, 29 фев 20 / Политика 25 2381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Познавам Васил Божков. Виждал съм го два пъти във връзка със законопроект, като представител на съюза на колекционерите. Стори ми се културен човек. По начина, по който разсъждава, ми се стори много интелигентен човек. Не ми се стори опасен. Това каза по Нова телевизия министърът на културата Боил Банов.

Ето какво откриха в имотите на Васил Божков

Министърът разказва за конфискуваната колекцията с исторически антики, но спестява информация за протичащата проверката, от която ще стане ясно откъде са придобити тези артефакти.

„Надценени са тези другите предмети, тези 212 представляват определена сериозна стойност. Те са известни на широката аудитория и специалистите. В нашите музеи има много по-интересни и сериозни неща”, коментира министърът колекцията на Божков.

Постоянен арест за съпругата на Васил Божков

„Важното е хората да имат достъп до тези предмети, защото те са културна ценност. Ние вървим след решенията на съда. Специалисти работят с тях и ги проверяват. Проверката ще докаже как е придобит всеки предмет”, обясни Банов. По думите му предметите са може би над 3000.

„Има начини да се докаже кое от кои региони е изровено. Ако е изровено тук, то изначално вече е излязло нелегално“, обясни той.

Проверката ще установи и през какви аукциони са пускани тези предмети.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама