Ердоган очаква незабавно прекратяване на огъня в Сирия

11:50, 05 мар 20 / Свят 25 2207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Днешните преговори в Москва трябва да доведат до незабавното прекратяване на огъня в Сирия", заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, споделяйки очакванията си от предстоящата среща с руския президент Владимир Путин.

На журналистически въпрос дали Русия е направила някакви нови предложения за Идлиб в навечерието на преговорите в Москва, Ердоган отговори, че въпросът за инициативите на този етап не е актуален.

Столтенберг: Пътят на мира в Афганистан ще бъде дълъг и труден

„Да изчакаме визитата, след нея задължително ще има съвместна пресконференция. Освен това, ще общуваме с журналистите, които ни придружават“, каза турският лидер, цитиран от Анадолската агенция и БГНЕС.

Помолен да коментира думите на специалния представител на САЩ за Сирия Джеймс Джефри за готовността на Вашингтон да предостави оръжие и боеприпаси на турската армия, Ердоган потвърди, че лично е помолил за това президента Доналд Тръмп.

Ердоган добави, че за днес не е планиран разговор със стопанина на Белия дом.

Турският президент замина за Москва на борда на самолета TC-TUR, който излетя от летището в Анкара в 10:35 часа българско и местно време.

Той е придружен от вицепрезидента Фуат Октай, валията на Анкара Васип Шахин и други официални лица. Сред тях са министрите на външните работи и отбраната Мевлют Чавушоглу и Хулуси Акар, ръководителят на националното разузнаване МИТ Хакан Фидан, министърът на финансите Берат Албайрак, говорителят Ибрахим Калън и ръководителят на президентския пресцентърФахретин Алтън.

В Москва предстоят преговори за ситуацията в Идлиб, намиращ се в северозападна Сирия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама