Борисов след срещата с Фон дер Лайен: България е за пример

20:33, 03 мар 20 / Политика 25 4013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Българският опит е от стратегическо значение за региона. В лицето на Борисов виждаме не само приятел, а и истински европеец”, това заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен след срещата с премиера Борисов, на която присъства и с председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

„Искам да изразя нашата благодарност за отличното сътрудничество между ЕС и българското правителство”, каза Шарл Мишел. „Успяхме да се убедим колко ангажирани сте в това да опазвате границите на България. Виждаме всички усилия, които до момента сте положили и продължавате да полагате. Искам да кажа, че можете да разчитате на европейската солидарност”, добави Мишел.

Борисов на границата: Ако водим разумна политика, няма опасност

Той призна, че държавите членки на ЕС трябва да действат заедно. „Имаме нужда да бъдем обединени и да имаме визия за бъдещето. Срещата днес ни помогна по-добре да разберем общите предизвикателства, пред които сме изправени”, каза Шарл Мишел.

„Това, за което се договорихме, е да продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство и за мир. Убедени сме, че само с такова разбирателство можем да разрешим не само мигрантската криза”, каза Борисов. Той обясни, че председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен си тръгва от България още тази вечер, а председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще остане у нас и утре може би ще отиде в Турция.

„Проявяваме воля и търпение, за да можем да живеем в мир. България е за пример”, похвали се Борисов.

По-рано тримата лидери направиха оглед на част от южната граница на страната ни с хеликоптер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама