Дъждовно и неустойчиво време до края на седмицата

06:30, 05 мар 20 25 1977 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над страната ще преобладава облачно време. Главно в югоизточната половина ще превалява дъжд, над 700-800 м - сняг, гласи прогнозата на НИМХ, предаде БТА.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, в източните райони до 8-10; максималните - предимно между 8 и 13 градуса, в източните райони до 15. Късно след пладне от запад валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на много места ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е предимно умерен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На много места ще превалява сняг. Ще духа умерен северозападен, по билата - югозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 3, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В петък вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България ще бъде до умерен. Сутрешните температури ще са по-ниски, дневните ще са с 3-4 градуса по-високи.

В събота в източните райони югозападният вятър ще се усили, температурите още малко ще се повишат, но от запад отново ще започнат превалявания от дъжд.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама