Изследват за коронавирус българин, върнал се от Италия

17:47, 06 мар 20 25 3903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отрицателни са резултатите от 47 проби за коронавирус, очаква се потвърждение за от още 4, това съобщи по време на брифинга на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

Сред изследваните проби има от Габрово – 5, Плевен – 12, Благоевград – 6, Ловеч – 5, Монтана и Ботевград – по 5 и Пловдив – 4, каза проф. Кантарджиев.

Междувременно български гражданин, пристигнал на летище Варна от Меминген, Германия, е приет в Инфекциозната болница в града със симптоми на грип, стана ясно днес. Мъжът е бил в Италия, където вдигнал температура, има кашлица и хрема.

Информацията за него е подадена от служителите на гранична полиция на летище Варна. Мъжът е транспортиран до болницата с линейка. Ще му бъде направено изследване за коронавирус.

СЗО: 95 000 случаи на коронавирус по света

Всички пациенти, които са приети във ВМА са пътували зад граница и имат симптоматика на горните дихателни пътища. Шефът на националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски обяви на сутрешния брифинг обаче, че ВМА повече не може да приема болни с вирус, ще ги насочва към други болници в София.

Щабът е дал препоръки за ограничаване на публиката на спортните събития на спортния министър Красен Кралев.

Случаите на коронавирус по света вече са над 100 000, съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Той потвърди, че случаите в Гърция вече са общо 45, а в Сърбия има един нов. В Италия има устойчивост в броя на случаите, във Франция и Германия също няма промяна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама