МВР: Нямаме право да влизаме в Партийния дом

15:39, 06 мар 20 25 2438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР са били наясно със ситуацията в бившия Партиен дом, като реакцията на служителите не е била забавена, а е била в рамките на възможното, след като въоръжени полицаи нямат право да влизат в сградата по закон. Това заяви пред журналисти главният секретар на силовото ведомство Ивайло Иванов, цитиран от bTV.

В Партийния дом протестиращи медицински сестри се барикадираха заради пренебрежително, според тях, отношение на управляващите и сутринта част от недоволните се оказаха на перваза на прозорец. Това наложи реакция от страна на охраняващите сградата служители на Националната служба за охрана. Началникът на службата ген. Красимир Станчев след това коментира, че той и подчинените му са били оставени да се оправят сами.

„Шефът на НСО си има собствено мнение“, коментира по този повод Иванов.

Недоволството на медицинските сестри ескалира

Той посочи, че вчера вечерта МВР са били запознати със ситуацията в бившия Партиен дом. „Преценихме, че няма заложническа криза, няма терористичен акт, категорично нямаше данни за заплаха за живота и здравето на служителите на НС и на медицинските сестри“, посочи главният секретар на МВР.

Той подчерта, че сградата е стратегически обект със специален статут и въоръжени полицаи могат да бъдат в нея само при определени ситуации, като вчерашната не е била една от тях.

(Барикадата на медицинските сестри в партийния дом)

На упрека, че не са помогнали на НСО с психолози Иванов отговори така: „Когато ние използваме психолози, ги изправяме срещу хора, които са извършили тежки криминални престъпления. Никога, когато сме използвали колегите, не сме очаквали да свършат нашата работа“.

След сутрешната ескалация на напрежението пожарникари докараха специално платнище под прозорците. Това обаче стана повече от половин час, след като се наложи гардовете да се опитват да убедят протестиращите да се приберат обратно в залата и да освободят перваза.

„Поне от това, което аз гледах, не сме видели този човек да има желание да скача. Реагирахме, но ни трябваше време да отидат колегите от пожарната (за платнището)“, посочи Ивайло Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама