Медсестрите прекратиха барикадата - продължават протеста отвън

20:29, 06 мар 20 25 3508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медицинските сестри прекратиха блокадата в сградата на бившия Партиен дом. Те бяха изведени от служители на НСО към 20:24 ч.

Правителството няма да одобри предложеното споразумение на медсестрите

"Решихме да излезем, защото сме изтощени. Не сме спали три дни. Не са упражнявали натиск върху нас. Разбрахме се да дойдат адвокатите ни", заяви Мая Илиева на излизане от входа на сградата на Народното събрание 2, предаде БГНЕС. 

Цялата система е порочна, обяви Илиева и добави, че техните искания са социални. "Нашите искания не са изпълнени, продължаваме с протеста", каза още Илиева и добави, че продължават да бъдат солидарни и с протестиращите майки на деца с увреждания.

"Нито един управляващ не ни се е обадил, никой не е потърсил контакт с нас", каза още медицинската сестра и припомни, че са изпратили споразумение по електронната поща към зам.-министър Жени Начева.

Недоволството на медицинските сестри ескалира

Какви ще са бъдещети действия на медицинските сестри не стана ясно, тъй като заявиха, че първо ще обсъдят действията си и тогава ще ги обявят. Те се разграничиха от политически лица и партии. 

Пет медицински сестри се барикадираха и прекараха миналата нощ в сградата на бившия Партиен дом, където заседават парламентарните комисии. По-рано днес те заявиха, че ще напуснат сградата, когато проблемът със заплатите им бъде решен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама