Борисов: Ще предложим пакет за споразумение с медсестрите

12:39, 07 мар 20 / Политика 25 4512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на следващата седмица правителството ще предложи пакет за споразумение на медицинските сестри. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на протеста и гражданското неподчинение на медсестрите, които повече от денонощие останаха барикадирани в сградата на Народното събрание, предаде БНР.

Сестрите, които се барикадираха: Не сме отчаяни, а неглижирани

„Всичките тези хора да се накачат горе на козирката и да кажа или/или. С тях се виждах, огромна част от обещанията сме ги свършили и всичко това ние в разговори последния месец сме го финализирали. Така че аз съм проявил уважение към тях. Вчера пратих министри, зам.-министри и т.н. Със синдикатите официалните ние работим. И един пакет ще предложим след понеделник, да видим как ще се разберем“, заяви премиерът.

По отношение на ситуацията по границата Борисов изтъкна, че България продължава да бъде давана за пример. „Ние добре сме защитили нашата граница“, заяви Борисов и добави, че споразумението ЕС-Турция важи в пълен обем.

„Важното е, че българите спят спокойно, защото хората помнят какво беше в Харманли, „Овча купел“, в центъра на София и колко е спокойно днес“, посочи министър-председателят. Борисов изрази надежда проблемът да се реши, защото в противен случай за региона ще има сериозен проблем за туризма и за инвестиционния климат.

Преди това Борисов посети шуменското село Пристое, където се провежда традиционното за Тодоровден  надбягване с коне - кушия. "Винаги съм радостен, когато съм в Североизточна България. Тук християни и мюсюлмани живеят заедно в дух на приятелство", каза Борисов.

"Благодаря на всички гости на кушията в с. Пристое, че пазят традициите и ги предават на младите. Впечатлен съм от бързите коне, уменията на жокеите и организацията на състезанието", сподели той.

Премиерът обяви, че на днешния празник няма да говори за политика.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама