Облачна и дъждовна неделя

07:10, 08 мар 20 25 3109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ще преобладава облачно време. Преди обяд на места в Западна България все още ще вали дъжд, а в следобедните часове валежите ще са главно в Централна и Североизточна България. На отделни места ще прегърми. С до умерен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух, но в Югоизточна България вятърът ще се задържи от юг-югозапад и там ще остане топло. Максималните температури ще са от 8-10 градуса, в Северозападна България и Софийско, до 18-20 градуса - в източните райони. Атмосферното налягане ще се повишава и в края на деня вече ще е около средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често - значителна. Само на изолирани места, около и след обяд, ще превали дъжд. Ще духа умерен, предимно южен вятър. Ще се задържи топло, с максимални температури между 14 и 19 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, на места в северните райони - до 3 бала.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще превалява сняг, под около 1300-1400 метра - дъжд. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

През нощта срещу понеделник в северозападните райони валежите временно ще спрат, облачността ще се разкъса. В понеделник отново ще бъде предимно облачно и в много райони в Западна и Централна България ще бъде с валежи от дъжд и с повишена вероятност за значителни количества на места в Югозападна България. Температурите ще се понижат още малко и в районите с надморска височина около 700 метра в западната половина от страната в нощните часове и рано сутринта дъждът временно ще се примеси със сняг. Вятърът ще бъде със северна компонента, слаб, в Източна България - до умерен.

Във вторник от югозапад валежите ще спират, най-късно, едва вечерта, в Източна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, по-късно и облачността ще започне да се разкъсва. Дневните температури в Западна България слабо ще се повишат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама