Заради коронавируса: Милано и Венеция под карантина

08:12, 08 мар 20 25 2850 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италия постави под задължителна карантина 16 милиона души в региона Ломбардия и в 14 провинции. Блокадата на района ще продължи до началото на април.

Папата провежда аудиенция по интернет заради коронавируса

Драматичната ескалация в усилията на страната за овладяване на новия коронавирус ще затвори спортните зали, басейните, музеите и ски курортите. Ресторанти и кафенета могат да останат отворени, но клиентите трябва да седят на разстояние поне метър един от друг. На хората ще бъде казано да стоят вкъщи колкото е възможно повече, а тези, които нарушат карантината, могат да бъдат застрашени от три месеца в затвора, съобщи БГНЕС.

Новите мерки, които се прилагат и за финансовия център Милано и за известната туристическа дестинация Венеция, ще продължат до 3 април.

Италия е най-тежко засегнатата страна в Европа, а в събота отчете рязко покачване на броя на заразените. Броят на смъртните случаи в Италия подмина 230, като официалните лица съобщават за над 50 смъртни случая за последните 24 часа. Броят на потвърдените случаи скочи с над 1200 до 5 883 в събота.

Италия наема пенсионирани лекари за борба с коронавируса

Американският щат Ню Йорк обяви извънредно положение заради коронавируса. Случаите на заразени от коронавируса в щата достигнаха 76 души, предаде БНР. Щатите Калифорния, Мериленд, Юта и Вашингтон вече обявиха извънредно положение заради коронавируса, припомня ДПА. Общият брой на жертвите от коронавирус в Съединените щати е 19.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама