Софийският университет спира учебните занятия, дезинфекция в градския транспорт и метрото

20:19, 08 мар 20 25 2936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският университет преустановява учебните занятия от 9 до 15 март заради коронавируса, нареди ректорът проф. Атанас Герджиков. Изключение правят вече вече насрочените държавни изпити, защити на дипломни работи и публични защити на дисертации, в случаите, когато е невъзможно да бъдат отложени.

Кандидатстудентската кампания продължава по обявения график, освен ако епидемиологичната ситуация и препоръките на Националния оперативен щаб не наложат друго.

Ректорът на СУ препоръчаа максимално ограничаване на всички командировки и пътувания. Той препоръча 14-дневен карантинен период на всички завръщащи се от чужбина. Секторът "Снабдяване" ще осигури материали за дезинфекция и хигиенни материали, които да бъдат поставени на подходящи места.

Софийският оперативен щаб за превенция на разпространението на корона вируса е дал указания за допълнителна дезинфекция на превозните средства на градския транспорт, както и на метростанциите в София. Допълнително се обработват и с дезинфектанти парапети, седалки и места, които пътниците докосват с ръцете си, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

До момента на територията на Столична община няма регистриран случай на заразяване с коронавирус. По заповед на кмета Йорданка Фандъкова Втора градска многопрофилна болница се подготвя да поеме случаите на заразени с COVID-19 при необходимост. За това са осигуряват нужните апаратура, медицински персонал и защитни облекла.

Потвърдиха коронавируса: ето какво да правим

Всички училища в София продължават да са в грипна ваканция. Детските градини работят със засилен филтър на вход за проверка на здравословното състояние на децата и персонала. Въвежда се и допълнителна дезинфекция. Същите мерки се въвеждат и за общинските социални услуги.

По нареждане на щаба всички помещения на институции, които работят с граждани, ще бъдат дезинфекцирани по 4 пъти на ден.

Столична община отменя всички общински масови мероприятия като се изпълняват стриктно указанията за спортни и културни мероприятия на националния щаб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама