Първи случаи на коронавирус в Албания и първа жертва на болестта в Африка

15:39, 09 мар 20 25 2864 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първия два случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани в Албания, съобщи БНР. Става дума за баща и син, завърнали от Италия. Мъжете са в стабилно състояние, без усложнения -  съобщиха тази нощ от албанското министерство на здравеопазването.

Скок на заразените в Италия, вече са повече от Южна Корея

Преди да бъдат установени положителните проби на двамата албанци, здравните служби са тествали пробите на около 60 души, които са излезли отрицателни. По данни на Ройтерс, около 400 хиляди албанци живеят в Италия на отсрещния бряг на Адриатическо море.

След прекъсването на въздушния трафик от летище „Майка Тереза“ в Тирана на север от Италия, албанските власти напълно забраниха и морския трафик. В заповедта, подписана от министъра на инфраструктурата и енергетиката Белинда Балаку, се казва, че всяко движение на морски транспортни средства до всички пристанища в Северна Италия е забранено.

„Всички движения на пътници и превозни средства, пътуващи между Дуръс-Анкона-Дуръс и Дуръс-Триест-Дуръс, са забранени. Всички транспортни средства, чиято дестинация е Република Албания, няма да могат да оставят екипажите на борда си на пристанищата, съгласно заповедта на министерството“.

Папата провежда аудиенция по интернет заради коронавируса

Това ограничение се прилага до ново уведомление. По-рано албанското правителство реши да преустанови учебните занятия на всички нива, всички публични събирания, както и полетите до Италия до 3 април.

За първа жертва на коронавируса съобщи и Египет. Става дума за 60-годишен германски турист, който е пристигнал в страната преди седмица.

Той става първият регистриран смъртен случай в Египет, но и в Африка, отбелязват световните агенции.

Изследват десетки в контакт със заразените с коронавирус, случаите у нас остават 4

Междувременно Китай бяха регистрирани нови 40 случая на болни за последното денонощие.

По данни на здравните власти - в неделя са починали 22  пациенти, от които 21 в централната провинция Хубей - мястото, от което тръгна заразата. С тях общият брой на починалите от Covid-19 в Китай достигна до 3119.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама