Застрашен ли е летният туристически сезон след епидемията с коронавирус?

13:30, 09 мар 20 25 3507 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

Засега няма отменени резервации за Великден“, коментира пред TOPNOVINI.BG Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Той беше категоричен, че летният туристически сезон не е застрашен. Причината е, че при него се отчитат различни фактори – войната в Сирия, цената на нефта, курса на руската рубла, инвестициите, които правим в реклама. „Като цяло туризмът седи стабилно и независимо от кризата с коронавируса засега всички числа са с ръст в рамките на 2 и 4%“, заяви Драганов.

По думите му у нас нещата са доста по-спокойни, тъй като по една или друга причина ние нямаме големи групи китайски туристи и не очакваме такива. Не очакваме такива и от други засегнати дестинации.

Имаме около 17 000 влизания на чужденци дневно у нас и някъде около 12 000 българи, които всеки ден пътуват за чужбина. Днес на летище София бяха анулирани два полета. Но в същото време се реализират 69 други, включително до Милано, Неапол и Болония. Ние не сме прекъснали полетите си към Италия, каза експертът.

Хотелиери очакват фалити заради коронавируса

Според Драганов все още е рано да се каже дали хората ще се откажат от почивката си в Гърция. „Това са решения, които се взимат в последния момент. Към момента няма тенденция да има тревога в това направление“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама