Каракачанов: Неразумно е настаняването на мигранти до границата ни

19:34, 09 мар 20 / Политика 25 2172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неразумно и недобросъседско е настаняването на мигранти до границата с България, това написа в социалната мрежа Facebook заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на партията.

Ердоган с призив Гърция да позволи на мигрантите да стигнат до Европа

"Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават", пише Каракачанов.

"Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите", посочва Каракачанов и допълва, че не хуманно.

"Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси", пише Каракачанов.

Армията ни може да стигне до границата за часове, ако започне нахлуване на мигранти

"Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това", коментира Каракачанов. Той посочва, че България има ясна позиция от самото начало на кризата, както и ВМРО. "България няма да плаща чужди сметки", заявява Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама