Отрицателни са осемте проби за COVID-19

16:46, 10 мар 20 25 4454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отицателни за COVID-19 са резултатите от 8-те проби, които бяха изследвани повторно в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести, съобщиха от ВМА. 

Общо 237 са пробите, които са отчели отрицателен резултат до 08.00 часа сутринта. Те са изследвани във ВМА, в националната лаборатория, както и в болниците в Стара Загора и във Варна. За 8 от пробите имаше съмнение дали са положителни или не, но впоследствие се оказаха отрицателни.

У нас остават в сила извънредните мерки за ограничаване на коронавируса. Доказано болните към момента остават четирима души - двама в Плевен и двама в Габрово.

Транспортират три деца със съмнение за коронавирус в Стара Загора

Жена със съмнения за коронавирус е хоспитализирана в болница в Габровско. Взети са й проби, настанена е в инфекциозно отделение и се очакват резултатите. 

„Състоянието на двете пациентки с положителни проби остава без промяна. Състоянието на възрастната жена се подобрява. Продължава лечението й, изчакваме да премине периодът, и да й вземем повторни проби. Медицинската сестра няма признаци на заболяване. Останалите, настанени в инфекциозно отделение, са без данни за заболяване в момента. Положението е спокойно”, обясни директорът на болницата в Габрово – д-р Минко Михов, пред Нова телевизия.

Всички 140 проби от Габрово са отрицателни, потвърди пред БНТ шефът на кризисния щаб д-р Николай Пенчоков. Той обясни обаче, че снощи са взети нови проби, които още се изследват. На този етап специалният режим, под който е поставена Габровска област остава до второ нареждане.

Състоянието на двамата заразени с коронавирус в Плевен е добро. Те остават под карантина заедно с медицинските специалисти - 9 сестри и 7 лекари, които са се грижили за тях в отделението в университетската болница.

Няма положителни проби от изпратените днес в Националната референтна лаборатория, съобщи щабът за ситуацията с коронавируса в Плевен. Очакват се нови 24 проби на медицински специалисти в болницата, а 200 човека са поставени под домашна карантина.

Канят университетските болници да се включат в тестването за коронавирус

От днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разпореди извънредни мерки и в парламента. Сред тях са и ограничаване на външните лица и временно прекратяване на командировките в чужбина. Спира се провеждането на културни събития и кръгли маси. В НС ще се допускат само представители на медиите. 

Томислав Дончев: Мерките срещу коронавируса у нас отговарят на ситуацията

И Висшият съдебен съвет предприема рестриктивни мерки за достъп до заседанията на Пленума на ВСС, на Съдийската и на Прокурорската колегии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама