Броят на починалите от коронавируса в света надхвърли 4000

08:45, 10 мар 20 / Свят 25 1903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на починалите от коронавируса в света достигна 4011 души. Заразените са над 110 000 в сто държави по света.

Цяла Италия под карантина заради коронавируса

Италия е държавата с най-много случай на COVID-19 извън Китай. Тази нощ страната въведе нови ограничения на цялата територия на страната. Премиерът Джузепе Конте призова гражданите да пътуват само ако имат конкретна работа или спешен случай в семейството. Забраняват се публични прояви на цялата територия на Италия, като мерките влизат в сила веднага. Конте се появи по националната телевизия и каза, че италианците "трябва да си останат у дома".

Конте обяви, че масовите прояви, като футболните мачове, които тази седмица се играха пред празни трибуни, вече ще бъдат забранени на територията на цяла Италия. Правителството обяви 97 починали през последния ден, с което общия брой на жертвите на болестта стана 463.

Първи случаи на коронавирус в Албания и първа жертва на болестта в Африка

Седми потвърден случай на коронавирус в Северна Македония. Сред заразените е и директорката на Клиниката за кожни заболявания Нина Цаца Биляновска. Тя е пристигнала от Италия преди седмица и е работила активно през последните пет дни, съобщи министърът на здравеопазването Венко Филипче. "Добре е, че не е придружавала линейки с болни през последните няколко дни", каза Филипче, като изрази голямо разочарование от пренебрежението на здравната работничка към препоръките. "Тя е стабилна и има лека клинична картина", добави Филипче.

Под домашна карантина са 64 лица, които работят в Клиниката за кожни заболявания. Клиниката ще бъде затворена 14 дни. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама