В сряда ще е облачно, но без валежи

06:40, 11 мар 20 25 1669 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда облачността над по-голямата част от страната ще се разкъса и временно ще намалее, предимно облачно ще остане над Югоизточна България. Ще продължи да духа слаб западсеверозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, до 8-9 градуса по Черноморието. В София - около 1 градус.

От северозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Над югоизточната половина от страната преди обяд облачността ще е все още значителна, след обяд - ще се разкъса и намалее. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще е предимно умерен. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, в София - около 12 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен запад югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен до силен запад северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне. Ще се затопля и в петък на места дневните температури ще надхвърлят 20 градуса, в отделни райони през втория ден до 23-24 градуса. Минималните ще бъдат предимно между 2 и 7 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама