Журналистите изолирани, депутатите от Плевен и Габрово не

10:37, 11 мар 20 / Политика 25 2203 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Парламентарните журналисти реагираха остро на ограниченията в институцията заради коронавируса. След като се оказа, че сме единствените изолирани в Народното събрание-  поискахме обяснение.

Полеви условия за парламентарните репортери

От ГЕРБ заявиха, че мерките са изцяло съобразени с препоръките на Националния оперативен щаб. Усещам леко напрежение сред вас за това че ситуацията е нова, но се надявам да намерим оптимален вариант да си вършите работата и да има гаранция за предпазване“, коментира Даниела Дариткова. По думите й обаче не се налага изолация на депутатите от районите Плевен и Габрово, в които вече има доказани случаи на коронавирус. 

Снимка: Топновини

Мерките не са за защита на депутатите, а за ваша сигурност“, заяви Дариткова и допълни, че в ситуацията „трябва да пренебрегнем личните си недоволства и да подхождаме солидарно“.

От ГЕРБ подчертаха, че мерките са одобрени от всички партии, на председателски съвет. По думите на Валентин Касабов от НФСБ обаче как да се действа в ситуацията е решение на ГЕРБ. "Като журналист на ваше място не бих се чувствал добре", коментира той.

Александър Сиди от ВМРО посочи: „Не разбирам мерките в парламента. Не смятам, че изолирайки част от хората, които работят в сградата, ще спасим всички останали“. Много се надявам хората да спрат да се подават на паника, защото това е поредният вирус, който минава“, каза още той.

От БСП коментираха, че мерките не са съгласувани с тях, а заповедта е на председателя на парламента Цвета Караянчева. Сутринта тя се извини на журналистите за неудобството. 

Журналистите настояха да се върне старият режим на работа. Даниела Дариткова пое ангажимент да предаде на ръководството на парламента и предложението да се обсъди.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама