Грипната ваканция в област Ловеч се удължава до 13 март

11:30, 11 мар 20 25 2694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Грипната ваканция в област Ловеч се удължава до 13 март включително, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев. Той уточни, че решението е взето след препоръка от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ заради усложнената епидемична обстановка относно COVID-19 в областите Плевен и Габрово и обстоятелствата, че в учебни заведения в област Ловеч има ученици от различни области и е с превантивна цел.

Удължават грипната ваканция в област Стара Загора

От РЗИ - Ловеч съобщиха, че са предостави на всички общини и областния управител Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на заболяването COVID-19, изготвен от експерти на Националния център по заразни и паразитни болести. Със съдействието на кметовете на общини и областния управител, инструктивните материали за почистване и дезинфекция ще бъдат предоставени в детски и учебни заведения, социални структури за деца и възрастни, регионалните структури на изпълнителната власт и работодатели.

Няма да удължават общата грипна ваканция за учениците, решава се по области

С цел опазване здравето на подрастващите и превенция разпространението на заразни заболявания, медицинските специалисти в детските градини и училищата ще оказват съдействие и контрол при приготвянето на дезинфекционните разтвори и стриктното спазване на утвърдения хигиенен и дезинфекционен режим, в т.ч. и в местата за хранене и предлагане на храни.

Алгоритъмът е предоставен на Областна дирекция по безопасност на храните и с тяхно съдействие, инструкциите за правилен хигиенен и дезинфекционен режим ще бъдат предоставени на обектите за хранене и развлечения, допълват от здравната инспекция в Ловеч.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама