Оставки подават 14 лекари от общинската болница в Гоце Делчев

11:35, 11 мар 20 25 2259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

14 лекари, сред които заместник-управителят и шестима завеждащи на ключови отделения в общинската болница в Гоце Делчев са депозирали предизвестия за напускане в знак на несъгласие с политиката , провеждана от управителя д-р Владислав Улевинов.

Местната власт стартира спешни срещи в болничното заведение, за да потуши напрежението, съобщи БНР.

Завеждащите отделенията по хирургия, ортопедия, гинекология, реанимация, детско и вътрешно отделение и техни колеги са депозирали предизвестия за напускане. Такова е подал и заместник-управителят на общинската болница в Гоце Делчев.

Лекари плашат с оставки: Приемали потенциално болни с коронавирус без достатъчна защита

Обвиненията са за авторитарно управление от страна на д-р Улевинов, лишаване от допълнителни стимули на персонала, за сметка на няколко заплати, които гласувал за себе си, намаляване на изписваните лекарства и еднолични решения, които са в ущърб на работещите в болничното заведение.

На извънредно заседание общинският съвет е обсъдил ситуацията и е сформирал работна група начело с кмета Владимир Москов, която от утре влиза в болницата.

„Да проведем разговори с лекарите, медицинските сестри и помощния персонал в болницата по отделения, за да изясним проблема. И да потърсим консенсусно решение“, каза той.

Кметът на Гоце Делчев призна, че е притеснен от ултимативната ситуация. Но не скри, че има и натрупване на проблеми и недоволство и сред пациентите.

„Имаме претенции и ние като община, че не се работи в пълен капацитет. Ние сме една от отдалечените болници в страната, 80-хилядно население се обслужва, ще има голям проблем“, каза Владимир Москов.

Докладът на работната група за решаване на проблема в болницата трябва да е готов идния четвъртък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама