Без турнирите АТП и Чалънджър за шест седмици

18:56, 12 мар 20 / Спорт 25 2558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички турнири от турнирите АТП и Чалънджър през следващите шест седмици са отменени от Асоциацията на професионалните тенисисти във връзка с пандемията от коронавируса COVID-19, съобщи БГНЕС.

По-рано тази седмица организаторите на Мастърса в Индиан Уелс отмениха надпреварата, а днес кметът на окръг Маями-Дейд обяви извънредно положение и отмени Мастърса в Маями. С оглед на ситуацията от АТП решиха да справят провеждането на всички турнири до 26 април, като това включва Мастърсите в Маями и Монте Карло и надпреварите в Барселона, Хюстън, Маракеш и Будапеща.

"Не взехме лесно това решение, което представлява огромна загуба за нашите турнири, играчи и фенове по целия свят. Въпреки това, ние вярваме, че това е отговорното решение във времената на тази глобална пандемия, за да предпазим здравето на играчите, служителите, тенис обществото и цялото население", заяви президентът на АТП Андреа Гауденци.

Решението на АТП влиза в сила веднага, което означава, че чалънджърите в Нур-Султан, Казахстан и Почефстроом, Южна Африка няма да бъдат завършени. В скоро време АТП ще вземе решение как да се процедира по отношение на ранкинг точките за световната ранглиста и други въпроси.

Ако срокът на днешното решение не бъде удължен, то следващите турнири, което ще се проведат, са започващите на 27 април надпревари в Мюнхен и Ещорил.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама