Илиана Раева: Световната купа в София ще се проведе с или без публика

20:18, 12 мар 20 / Спорт 25 4347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световната купа по художествена гимнастика в София ще се проведе от 10 до 12 април с или без публика. Това каза президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, като уточни, че до момента няма отказали се отбори от състезанието, предаде БТА.

Световната купа ще се проведе, като се спазват всички предприети мерки от държавата за борба с разпространението на коронавируса, каза Илиана Раева.

"Написахме официално писмо до ФИГ, в което посочваме мерките, които българското правителство взима по отношение на ограничаване разпространението на коронавируса", коментира тя след днешното контролно на националния отбор жени в зала "Раковски".

Раева разкри промените в програмата за сезона след отлагането или отменянето на някои състезания.

"В Киев ще бъде проведено състезанието, ние ще участваме. В Пезаро отпадна Световната купа, тя ще се състои през юни. Все още нямаме сведения за турнирите в Баку и Ташкент. Подготовката на отбора ни не е нарушена, нарушен е начинът на мислене“, обясни Раева.

Тя не остана доволна от контролното на националките, което бе спечелено от младата Татяна Воложанина. Втора се нареди Невяна Владинова, а третото място заслужи Лъчезара Пекова. Само пет грации участваха в контролното. На четвърта позиция е Вая Драганова, а след много грешки при изпълненията си пета остана Катрин Тасева. Единствено Боряна Калейн не участва в проверката заради натрупана умора след Гран При в Бърно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама