Лекари отказват да работят в болницата за заразените с коронавирус

08:31, 13 мар 20 25 2271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До неделя сутринта се очаква Втора градска болница в София да бъде преструктурирана в инфекциозна. Директорът д-р Стефан Узунов коментира, че подкрепя идеята за въвеждане на извънредно положение: „Тази стратегия ще доведе до ограничаване на разпространение на коронавируса. При всички случаи ефектът ще бъде положителен“.

Новите заразени с коронавирус у нас са от София и Монтана

„Започваме освобождаване на лежащо болните и опразване на лечебното заведение. Имаме обаче изключително голям проблем с броя на лекарите, които дават съгласие да работят в тази инфекциозна среда след нейната реорганизация. Това ни е най-големият проблем. Докладвали ли сме го на Столичната здравна инспекция с предложение да разкрием само едно отделение с отделен вход. То ще бъде с 10 стаи. Готови сме да осигурим най-висок клас защитни облекла, допълнително възнаграждение на личния състав и се надяваме повече лекари да бъдат съгласни да работят в тази среда“, каза д-р Узунов.

Обявяваме извънредно положение заради коронавируса

Той допълни, че към момента само четирима лекари са дали съгласие да работят в тази ситуация, което е крайно недостатъчно при положение, че отделението трябва да е 18-20 души.

Д-р Узунов изрази надежда, че здравната система ще издържи и посочи, че има достатъчно квалифицирани кадри: „Би следвало всеки един да се отзове и да работи със своя професионализъм“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама