Защо „Графа“ е без Акт 16 година след ремонта?

11:59, 13 мар 20 25 3110 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От организацията „Спаси София“ сигнализират, че ремонтираната улица „Граф Игнатиев“ в столицата се ползва без издаден Акт 16. Независимият общински съветник Борис Бонев твърди, че обектът все още се води строителна площадка, въпреки, че улицата е отворена за ползване.

Акт 16 от ДНСК липсва за улиците „Граф Игнатиев“, „Солунска“, площадите „Славейков“ и „Гарибалди“, както и за градината пред Св. „Седмочисленици“. Изключение прави само трамвайното шосе“, твърдят от организацията.

Ремонтират новата настилка на ул. "Граф Игнатиев"

Документът Акт 16 всъщност е разрешение за ползване на даден обект след построяването му. Той удостоверява, че сградата, улицата, площадът или мостът са годни за експлоатация. Затова се издава само от специално назначена Държавна приемателна комисия.

На вчерашната сесия  на Столичния общински съвет Йорданка Фандъкова отговори, че не тя въвежда в експлоатация обектите след ремонт, нито пък издава Акт 16.

В официален отговор от страна на ДНСК се твърди, че процедура по издаване на документа не е започнала, защото все още няма такова искане от възложителя на обекта - Столичната община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама