УЕФА отложи мачове на Шампионска лига и Лига Европа

12:42, 13 мар 20 / Спорт 25 2569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

УЕФА отложи всички мачове от Шампионска лига и Лига Европа следващата седмица поради епидемията от коронавирус, съобщиха от Европейската футболна централа в свое изявление, цитирани от БГНЕС.

Ето кои спортни събития се спират у нас

„Поради разпространението на COVID-19 в Европа и взетите мерки от различни правителства, всички двубои от двата европейски клубни турнира, насрочени за следващата седмица, се отлагат“, гласи съобщение на УЕФА.

Това се случва, след като два от предстоящите срещи-реванши от осминафиналите в Шампионска лига между Ювентус – Лион и Манчестър Сити – Реал Мадрид, вече бяха отменени в четвъртък.

УЕФА не спира Шампионската лига и Лига Европа

 „Допълнителни решения относно това кога ще се проведат тези мачове ще стане ясно възможно най-скоро“, се добавя в изявлението на УЕФА. Жребият за четвъртфиналите в двата европейски клубни турнира, насрочен за 20 март, също е отложен.

На извънредна среща преди минути стана ясно, че Висшата лига на Англия спира до 4 април, съобщи Нова телевизия. 

Последните засегнати от него в Премиър лийг са Калъм Хъдсън-Одой от Челси и мениджърът на Арсенал – Микел Артета. Двата отбора са под пълна карантина, а от днес към тях се присъедини и Евертън, тъй като имат играч, който е показал съмнителни симптоми на болестта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама