Да се презапасяваме ли с храни и лекарства?

09:40, 14 мар 20 25 2140 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Презапасяването с храна е нормална реакция на хората. Не би следвало да има криза със стоките от първа необходимост. Властта се мобилизира. Трябва да се потърси механизъм за гарантирано снабдяване разносна храна по домовете. Местните власти трябва да потърсят механизъм". Това заявиха в ефира на Нова телевизия Богомил Иванов от Активни потребители и Добрин Иванов от АИКБ.

Танева: В България има достатъчно хранителни стоки

"Месното производство представлява 20-30% от всички предлагани стоки. Хляб, млечни продукти и месо могат да задоволят нуждите на хората. Много е важно какви са стоковите запаси на веригите, защото фирмена политика на голяма част от веригите е поддържат стокови запаси от 30 дни. Човек не трябва да се страхува от домашна карантина", казаха още двамата.

До 29 март ще работят само хранителните магазини и аптеките

Иванов обясни, че коронавирусът представлява голямо предизвикателство за икономиката. "Тази зараза е непозната за света, но чрез физическа изолация в Китай се е стигнало до намаляване на заразените. Животът след коронавируса ще бъде от по-голямо значение. Това, което се случва е непознато и по мащаби е по-дълбока от 2008 г. Тази криза обаче е по-тежка и по-продължителна. Не са изработени перфектните мерки против нея. Малкият и среден бизнес трябва да го запазим у нас, защото дава 75% от работните места", заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама