Ананиев: Ще затваряме магазини, ако има струпване на хора

15:09, 14 мар 20 / Политика 25 4339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Икономическият живот в страната трябва да продължи. По тази причина мерките са концентрирани върху обекти, където има струпване на хора", заяви здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг в Министерския съвет.

„С изключение на тези, посочени в заповедта. Увеселителните и игралните зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни, молове. В тях остават да функционират офиси, застрахователни гишета, аптеки и хранителни вериги. Строго спазване на хигиенните условия. Трябва да няма струпване на хора в съответния магазин, за да не се получи предаване на този вирус“, посочи здравният министър.

Удължават с 6 месеца срока на личните карти

Здравният министър посочи, че при малцинствените групи важат всички изисквания като при останалите. „Нашите РЗИ-та наблюдават тези места и при необходимост ще вземат мерки. Ако търговци нарушат забраната и има струпване на хора, ще затворим конкретния магазин“, добави той.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че валидността на личните карти и свидетелства ще бъдат удължени с още 6 месеца, ако днес ви изтича личната карта, тя ще е валидна още 6 месеца. До края на май ще бъде удължен срока за смяна на документите за газови уредби на МПС.

„Страхът на хората от коронавирус може да създаде предпоставка за телефонни измами, не вярвайте на никого освен на органите на МВР, ползвайте телефон за 112, ако имате съмнения“, призова министър Маринов.

"За неспазване на карантина се носи наказателна отговорност и тя не е никак малка – 5 години затвор и парична глоба", припомни Младен Маринов и изрази съжаление, че не всички хора могат да спазват съответната самодисциплина. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама