Аpple затваря всичките си магазини извън Китай за две седмици

20:40, 14 мар 20 25 2371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската компания Apple Inc. затваря за две седмици всичките си магазини за продажба на дребно извън Китай, за да минимизира риска от разпространение на коронавируса, съобщиха информационните агенции, цитирани от БТА. 

А1 започва кампания за дигитална солидарност, за да ограничи социалните контакти

Решението оповести късно снощи шефът на компания Тим Кук. На сайта на компанията той написа, че до 27 март се затварят магазините извън Китай.

Apple си извади поуки от затварянето на магазините си на цялата територия на Китай, когато епидемията там беше в пика си. Една от тях бе, че най-ефикасният начин за минимизиране на риска от предаването на вируса е намаляването на социалните контакти, написа Кук.

Днес магазините ни в Китай вече са отворени, но тъй като на други места заболяевамостта се повишава, ще затворим временно магазините си извън Китай, заяви шефът на компанията. Работещите в затворените офиси ще продължават да получават заплата, а стоките, произвеждани от компанията, ще могат, както и досега, да се купуват онлайн.

Тази седмица производителя на iPhone отново отвори своите 42 магазина в Китай. Тя има около 460 магазина, около 270 от тях са в САЩ.

В петък средствата, която Епъл дари за реакция на пандемията от коронавируса - за лечение на болни и намаляване на икономическите щети и социалните щети, достигнаха 15 милиона долара, посочи Кук.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама