Първи смъртен случай от коронавируса в Ню Йорк

19:34, 14 мар 20 25 1791 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първи смъртен случай от новия коронавирус е бил регистриран в американския щат Ню Йорк, съобщи днес губернаторът Андрю Куомо, предаде БТА.

Тръмп обяви извънредно положение в САЩ заради коронавируса

Той уточни, че е починала 82-годишна жена, която имала респираторно заболяване - емфизем. Броят на заразените в щата Ню Йорк е достигнал 421. Над 50 души са настанени в болница.

Смъртните случаи в САЩ от инфекцията COVID-19, причинявана от коронавируса, достигнаха 51, а броят на заразените - 2499, сочат компилирани данни. Най-много починали - 37, има в северозападния щат Вашингтон. В Калифорния, на югозапад, смъртните случаи са шест, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че Западния Вирджиния остава единственият американски щат, където няма регистрирани заразени.

Пуерто Рико, територия на САЩ в Карибско море, потвърди първите си три случая на заразата. Това са двама туристи от Северна Италия и местен жител, който има роднини, пътували извън острова.

В същото време Доналд Тръмп съобщи днес, че се е подложил на тест за коронавирус и чака резултатите, предадоха световните агенции. "Температурата ми бе измерена на влизане в стаята", каза Тръмп пред журналисти в Белия дом след срещи, посветени на ситуацията с вируса. Той уточни, че температурата му е "съвсем нормална".

Бразилският президент с положителна проба за коронавирус

"Освен това се подложих на тест миналата вечер", допълни Тръмп, след като нееднократно беше попитан на пресконференция вчера дали го е направил. 73-годишният президент на САЩ е бил в контакт с няколко души, които впоследствие са дали положителна проба за вируса. Тръмп обаче досега отказваше да се подложи на тест, а личният му лекар увери в писмо от вчера, че това не е необходимо.

Асошийтед прес отбелязва, че въпреки препоръките на здравните власти, президентът на САЩ продължава да се ръкува. Говорител на Белия дом междувременно съобщи, че вече се мери температурата на всички хора, които са в близък контакт с Тръмп и вицепрезидента Майк Пенс.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама