Албания затваря границите с всички съседни държави

19:44, 14 мар 20 25 2116 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От полунощ на 15 март се забранява напълно влизането в Албания от Черна гора, Косово, Северна Македония и Гърция на всички пътници с автобуси, микробуси или автомобили.

Дания затвори границите си за един месец

През сухопътната граница на страната ще могат да преминават единствено камиони, превозващи стока. Това съобщи в профила си в социалните мрежи премиерът на Албания Еди Рама, като отново повтори призива гражданите да не се страхуват, а просто да бъдат винмателни.

По данни на Министерството на здравеопазването до момента са регистрирани 38 човека, заразени с коронавирус. Един е починал, а друг се намира в тежко здравословно състояние.

През Facebook министърът на здравеопазването Огрета Манастрилиу отправи призив до лекарите, медицинските сестри и студентите по медицина да подадат ръка на здравната система и да се присъединят по-бързо към екипите, за да се върне страната колкото е възможно по-скоро към нормалния си начин на живот.

По-рано подобен призив отправи министър-председателят Еди Рама, като призова пенсионираните лекари, които имат възможност, да отидат в здравните заведения, като им обеща награда от 1000 евро върху пенсията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама