Гърция затвори границите с Македония и Албания

14:10, 15 мар 20 25 2347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гърция затваря границите с Македония и Албания. Това обяви премиерът Кириакос Мицотакис, цитиран от БГНЕС. Ще могат да преминават единствено онези, които транспортират стоки и имат гръцко гражданство или живеят в Гърция.Границите се затварят по въздух, море и земя.

Южната ни съседка не е първата страна на Балканите, която предприема подобни мерки.

Албания също затвори изцяло границите си за чуждестранни граждани. Северна Македония затвори всички сухоземни ГКПП-та с изключение на ГКПП Гюешево с България (Деве баир). Остават отворени и ГКПП Блаце с Косово и Табановци със Сърбия.​

Румъния затвори временно някои от по-малките си контролно-пропусквателни пунктове, но преминаването през другите остава безпроблемно. С България затворени са ГКПП Черна вода – Кардам, Добромир – Крушари, Липница – Кайнарджа, Свищов – Зимнича (повреда във фериботна връзка), Турну Мъгуреле – Никопол, Бекет – Оряхово. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина

Правителството на Сърбия не пропуска граждани, идващи от Франция, Германия, Словения, Австрия, Испания, Гърция, Швейцария, Италия, Иран, Румъния, Китай и Южна Корея. Те няма да бъдат допускани да преминават на територията на страната, включително транзит.

Турция затвори границите си за пътници, които са били през последните 14 дни в 9 европейски държави - Германия, Испания, Франция, Австрия, Норвегия, Дания, Швеция, Белгия и Холандия. Пътуването от Турция за тези държави временно е прекратено. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.

Хърватия разрешава транзитно преминаване през страната за период не по-дълъг от 24 часа.

Косово наложи забрана за влизане на пътуващи от Германия, Италия, Франция и Швейцария, като всички пристигащи полети са отменени.

Босна и Херцеговина забранява влизането на територията на страната на чужди граждани, които са пребивавали в най-засегнатите от COVID-19 държави – Италия, Китай, Южна Корея и Иран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама