И Софийската опера излъчва представления онлайн

14:50, 15 мар 20 / Култура 25 3052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийската опера и балет предлага на своите почитатели серия излъчване на оперни перли в архива от богатството на оперния и балетен репертоар.

Режисьорът и директор на операта Пламен Карталов е дал старт за излъчване на наши оперни и балетни постановки, сътворени през изминалите сезони.

Премиерата ще се състои от 19.00 часа тази вечер. На живо в рамките на Sofia Opera Pearls Streams ще представят първата родна историческа опера „Борислав“ от маестро Георги Атанасов. Либретото е написано по историческата драма на Иван Вазов.

С това представление онлайн Софийската опера поднася и своя поклон и към юбилейната 170-годишнина от рождението на поета.

Театър „Възраждане“ ще играе втори път на празен салон

Заради въведеното извънредно положение срещу разпространението на коронавирус у нас бяха отменени всички обществени, културни и спортни прояви. Някои от културните институции у нас обаче успяха да предоставят на своята публика "дистанционен достъп" като излъчват на живо свои представления, които се играят пред празен салон. Така например театър "Възраждане" на зарадва своите почители с две постановки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама