Отбелязваме световния ден на потребителя

15:23, 15 мар 20 25 2294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В настоящата усложнена ситуация, свързана с разпространението на COVID-19, отбелязваме световния ден на потребителя, отбелязват от Комисията за защита на потребителите. 

"Нека го отбележим с посланието да бъдем разумни, да запазим спокойствие и потребителско хладнокръвие, да се вслушваме повече в съветите на експертите и на официалните власти по всички важни въпроси от нашето ежедневие".

Защо призивът „Няма място за паника” не сработи?

"Макар и с адаптиран към извънредното положение режим на работа, Комисията за защита на потребителите ще продължи да изпълнява законовите си функции, свързани с контрола на пазара в страната. Ще продължим доброто си взаимодействие с всички институции и ще информираме своевременно за резултатите от извършваните проверки. Призоваваме търговците да бъдат коректни и лоялни към потребителите в този ключов за всички ни момент".

"Припомняме, че мотото на Потребителския интернационал за тази година е: „Устойчиво потребление”. Дори и в тази ситуация то звучи актуално и сме убедени, че отново ще настъпи моментът за пълноценната му реализация", заявяват от КЗП.  



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама