Младен Маринов: 400 души в страната са под карантина

08:46, 16 мар 20 25 2050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"400 души са под карантина в цялата страна", обяви вътрешният министър Младен Маринов пред bTV.

Маринов припомни, че вече са влезли в сила промените в Наказателния кодекс, които предвиждат до 5 години затвор и солени глоби за нарушителите на тази предпазна мярка, която е основна срещу разпространението на коронавируса у нас.

Дете на 9 години е с положителна проба за коронавирус

До този момент домашната си карантина са нарушили петима души от София, които са установени от органите на реда и са върнати вкъщи, където ще продължат да изтърпяват ограничителната мярка. Във Варна и Монтана също има по един такъв случай. Полицаите пък дори открили карантинирано лице от Благоевградско село в неттрезво състояние извън дома си.

Вътрешният министър увери, че ситуацията около големите вериги хранителни магазини в София и страната вече се е успокоила. „Храна има и тя ще стигне“, категоричен е министър Маринов.

Според него обявената извънредна ситуация е станала добра среда за възраждането на случаите с телефонни измами, с които МВР се пребори успешни. „Ситуацията е идеална среда за измамниците. Имаме само единични случи, по-скоро опити“, подчерта той и увери, че МВР работи усилено по пресичането им. Следи се и онлайн пространството за разпространяване на невярна информация.

„Искам да предупредя всички, че в такава ситуация не трябва да се заиграват със страховете на хората“, каза още вътрешният министър.

Младен Маринов съобщи, че в спешния телефон 112 вече работят и четирима медици, към които се пренасочват обаждания, свързани с COVID-19. По негова информация за последните 24 часа те са отговорили на 1200 телефонни обаждания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама