Затварят ски зоните в Банско, Боровец и Пампорово

12:05, 16 мар 20 25 2505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с разпространението на коронавируса в страната затварят ски зоните в Пампорово, Боровец и Банско.

С оглед безопасността на всички гости в курорта ръководството на "Пампорово" АД взе решение да преустанови временно дейността на ски зона Пампорово oт 17 март до 29 март включително, съобщиха от дружеството.

Дете на 9 години е с положителна проба за коронавирус

По разпореждане на прокуратурата и с решение на кризисния щаб в Банско ски зоната в града се затваря незабавно. Това обяви кметът на общината Иван Кадев, съобщи БНР. Чуждестранните граждани в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят декларации, че са запознати с извънредното положение в България.

Два са положителните случаи на коронавирус в Банско, сред които е 9-годишно дете, което било на почивка в курорта. То е пристигнало заедно със своето семейство. Всички те - двама възрастни и три деца, са в Банско от петък, където имат собствен апартамент. Те бяха поставени под домашна карантина заради информация от МВР, че чичото на детето е имал контакт със сестра си в Англия, която е болна от коронавирус.

Затварят и ски зоната в Боровец от 17 март.  Това включва спиране на всички съоръжения, затваряне на пистите, ски-училище “Бoроспорт” и ски гардеробите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама