Над 12 000 са свободните места в детските градини

13:59, 16 мар 20 / София 25 2193 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общият брой на свободните места за прием в общинските детски градини е приблизително 12 000. За яслените групи свободните места са около 5100, за първа група – 4017, а останалите са за втора, трета и четвърта група в детските градини и подготвителните групи към училищата. Това съобщиха от Столичната община. 
 
Приемът ще е от септември на 2020г. Свободните места са обявени на страницата в интернет на Информационната система за обслужване на детските заведения на територията на Столична община https://kg.sofia.bg/isodz/.

6 въпроса за задължителната детска градина за 4-годишните

След обявяване на свободните места е необходимо родителите да направят нови кандидатури за участие на децата в първото класиране. То ще се проведе на 15 май 2020 г. под граждански контрол. В периода от 16 март до 11 май родителите ще имат възможност да актуализират информацията в профилите си, както и да пренареждат желаните от тях детски градини.

Столична община продължава строителството на нови детски градини. В момента се изграждат 9 детски градини. Те са в „Нови Искър“, „Лозенец“, „Овча купел“, „Витоша“, „Илинден“. Извършва се и цялостно преизграждане на бивши етернитови сгради на детски градини в районите „Люлин“, „Искър“, „Красно село“, „Подуяне“ и „Изгрев“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама