За всички ученици: Излъчват първите видеоуроци на „Просвета“ по БНТ 2

09:00, 17 мар 20 / Култура 25 2707 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

От 9.15 часа днес по БНТ 2 ще бъдат излъчени първите два видеоурока, заснети от издателската група "Просвета", които ще подпомогнат дистанционното обучение на учениците.

До 29 март учениците не са на училище заради извънредното положение, свързано с коронавируса. Уроците са част от образователната програма "С БНТ на училище", която е съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката, на БНТ и "Просвета". 

Не се обмисля отлагане на изпитите за учениците

Първите уроци ще бъдат по български език и по математика за седми клас. Урокът по български език ще се води от Весела Михайлова - учител и автор на учебници, а урокът по математика ще бъде представен от Ирена Муташка - учител в 42-ро Основно училище "Хаджи Димитър" в София.

Тези уроци са заснети в рамките на новата инициатива на "Просвета" - "Уча онл@йн с учител", в която само в първите няколко дни са се включили повече от 70 000 участници. Те са задавали въпроси, споделяли са и са коментирали на интернет страницата на "Просвета" и на страницата на издателството във Facebook.

Уроците ще бъдат достъпни по всяко време и на сайта на "Просвета".

Припомняме, че министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи вчера, че няма да има нулева учебна година. Той обясни, че ако кризисната ситуация продължи по-дълго, матурите за седми клас ще са само върху материала от първия срок.

Междувременно 90% от училищата - или 89% от всички ученици в страната, преминаха към електронна форма на обучение заради коронавируса вчера. Останалите 11% няма да се включат в електронното обучение заради липса на устройства или на връзка с интернет. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама