Вече има затворена аптека заради продажба на лекарства без рецепта

13:55, 17 мар 20 25 2971 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аптеки у нас затварят временно и отказват да работят с граждани, като обясняват това с проверките на МВР и прокуратурата, заяви вътрешният министър Младен Маринов в интервю за БНР.

„Имаше единични случаи на аптеки, които слагаха бележки, че заради проверките са ангажирани и няма да работят. Това е вид спекула в тази ситуация, защото проверките не би следвало и не пречат на нормалното функциониране на аптеките“, коментира той.

Вече има затворена аптека в столицата заради проверките. 

"Проверките на МВР по аптеките са репресия спрямо колегите ми, които са готови да затворят", заяви за националното радио председателят на Асоциацията на аптекарите в България Николай Костов. "Няма как пациентите да имат винаги рецепта, защото достъпът до личните лекари в момента е затруднен", аргументира се той. 

"Точно в този момент, когато всички са безкрайно натоварени, изнервени, изморени, само проверки ни липсваха. И някои от колегите искат да затварят аптеки, други искат да протестират, защото чувстват, че това е несправедливо. Как в момента нашите пациенти да имат рецепти, когато не могат да ходят при лекари? Тези проверки целят да накарат фармацевтите да не ви дават лекарства, от които имате нужда, които сте пили цял живот едва ли не. Защото никой не си купува лекарство за кръвно, защото ей така му е хрумнало", коментира Костов. 

Прокуратурата започва масирани проверки за спекула с храни и лекарства

Вътрешният министър обяви, че е провел конферентен разговор с вътрешните министри на държавите от ЕС за блокираните товарни камиони по границите.

„Основният проблем, който касае абсолютно всички, е , че има блокиране на доставките, на движението на товарния транспорт и на организирания пътнически транспорт. Ако при организирания пътнически транспорт тенденцията е да приключи, защото е важно да няма движение на хора, товарният няма как да приключи, защото ще спрат икономиките и доставките за борба със заразата“, обясни министърът.

И третият конвой с български тежкотоварни автомобили премина през италианско-словенската граница

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама