Караниколов успокоява: Скоро няма да има проблем с дезинфектантите по аптеките

15:21, 18 мар 20 25 2448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съвсем скоро няма да има проблем с дезинфектантите по аптеките, увери министърът на икономиката Емил Караниколов по време на излушването му в парламента, предаде БГНЕС.

Той посочи, че се следи ситуацията със спекулата и към момента не се забелязва такъв при храните.

По думите му кризата с коронавируса най-силно ще удари хотелиерството, ресторантьорството, веригата на доставките и свободното движение на хора и капитали.

Една от мерките на правителството е да се подпомогнат фирмите в затруднено положение. Такива компании ще могат да подадат заявления държавата да ги подпомага като плаща 60% от възнагражденията в рамките на три месеца. Останалите 40% ще се плащат от работодателите.

„Основната цел от тази мярка е да запазим хората в производството и да не се стига до масови съкращения. Желанието ни е в социалната система да влизат приходи“, обясни министърът. „Към момента не виждаме да има тежест към българската банкова система“, отчете още министърът.

Тази криза направи така, че българската държава да се мобилизира. Бизнесът и науката започнаха да си говорят без да казват откъде пари“, смята Караниколов.

По думите му мерките икризата около коронавируса може да продължи по-дълго. "Има различни анализи, тя може да е един месец, може да е два, може да е шест. Може да има различни пикове в годината, може да продължи до две години с различни пикове. Това са различни анализи, това са доктори. Няма единно мнение", каза още Караниколов.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама