Медици облякоха първите защитни облекла, произведени у нас

16:49, 18 мар 20 25 4329 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

От Военномедицинска академия показаха защитните облякла, с които от вчера специалистите от Катедрата по инфекциозни болести вече работят. Първите защитни облекла са изработени от родни фирми, съобщават от ВМА. 

Те са по-леки и притежават дишаща мембрана, което създава усещане за комфорт, споделят първите си впечатления от костюмите лекарите.

Ето част от доброволците, които се включиха в дезинфекцията на болниците

"Тези екипи са много по-здрави и са за многократна употреба, те са 12 пъти по-надеждни от еднократните. Имат 50 цикъла на изпиране. Капацитетът на фирмата-производител е 8000 облекла на ден. Те ще работят на пълни обороти до задоволяване на потребностите на българския пазар, да има достатъчно запаси от такива облекла", каза началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор преофесор Венцислав Мутафчийски.

Българските лекари, сестри и медицински работници могат да са сигурни, че защитните облекла, които се произвеждат за тях, са най-добрите и покриват световните стандарти.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама