Италия ще удължи карантината

10:45, 19 мар 20 / Свят 25 3927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианското правителство ще удължи сроковете на карантината и ограничителните мерки, въведени заради разпространяването на коронавируса. Това заяви премиерът Джузепе Конте пред вестник „Кориере дела Сера“, съобщи БГНЕС. „Правителствените мерки, включващи прекратяване на търговската дейност, затваряне на училищата, не могат да не бъдат удължени“, каза той. Според Конте ограниченията дават резултати при сдържането на разпространението на коронавируса, но все още не е ясно, кога ще бъде преминат пика.

Седем конспиративни теории за коронавируса

Освен това, правителството планира да въведе допълнителни ограничения за населението, които могат да засегнат разходките на чист въздух. Министърът на транспорта Паола Де Микел издаде снощи поредната заповед за намаляване до минимум на железопътните съобщения: отменени са 85% от влаковете. Правителството също така нареди да се намали работното време на магазините за храни по време на почивните дни. Все повече офиси и държавни учреждения работят дистанционно. Намаля персоналът в банките и пощенските клонове, които за момента са отворени.

По-рано бе обявено, че карантината, включващи забраната за предвижване на населението без основателна причина, се въвежда до 3 април. Ватикана вече обяви, че Великденската литургия на 12 април ще премине без вярващи.

Цените в аптеките растат, доставките са ограничени

Коронавирусът взе 475 нови жертви в Италия през последните 24 часа и това е най-големият брой смъртни случаи, регистриран в една държава за денонощие. Така починалите вследствие на вируса в Италия са почти 3000, което доближава страната до Китай, откъдето тръгна пандемията, където са малко над 3200.

Италианските здравни власти са установили 4207 нови случая на зараза в последното денонощие – също рекорден брой. Област Ломбардия, където се намира Милано, остава най-засегнатият район в страната, с две трети от всички смъртни случаи.

Няма нови регистрирани случаи на заразени с коронавирус в Китай

Увеличава се обаче броят на заразените в други области като Венеция и Пиемонте, във всяка от които са регистрирани по около 500 нови случая, или Тоскана, където новите случаи са 300.

Средната възраст на починалите и хората с положителен тест за коронавируса е 79,5 години, като 70% от починалите са мъже, съобщи Висшият здравен институт, който редовно публикува статистиките си.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама