Забраняваме влизането на граждани от трети страни

11:31, 19 мар 20 25 2706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 20 март до 17 април се забранява влизането у нас на всички граждани на трети страни през граничните пунктове и с каквито и да са транспортни средства, включително въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни, гласи заповед на здравния министър. 

Остава в сила забраната за влизане на лица, пристигащи от следните държави: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на страната.

На гражданите от тези държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства се позволява транзитно преминаване през територията на страната с цел да се завърнат в държавата, където живеят или пребивават.

Нови ограничения на придвижване в Европа и по света

Забраната по т. 1 не засяга граждани на държави-членки на ЕС и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства с изключение на тези по т. 2.

Забрана не обхваща:

- здравни специалисти, здравни изследователи и специалисти по грижата за възрастни хора.

- транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен превоз, и друг транспортен персонал при необходимост.

- дипломати, служители на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения.

- лица, пътуващи по хуманитарни причини; граждани на трети страни, които имат разрешение за дългосрочно пребиваване в държава-членка на ЕС и преминават през България с цел да се завърнат в държава, в която живеят и пребивават.

Забраната на здравното министерство: тук. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама